lørdag 27. april 2024

To strake seiere for J17

 Seier på hjemmebane i første seriekamp

Onsdag 17. april startet serien for FK Toten sine jenter 17. Fagernes 2 tok turen over Tonsåsen til flatbygda på Toten for å mål krefter og kjenne på den sure nordavinden vi hadde denne kvelden. 

De første fem minuttene dominerte gjestene og alt foregikk foran Totens mål. Jentene mobiliserte og senket skuldrene, da kom pasningsspillet i gang og jentene tok føring i kampen. 13 minutter ut i 1. omgang satte jentene sitt første mål for denne sesongens serie. Mina S. slår en pasning som Thea får fulltreffer på og ballen suser forbi Fagernes sin keeper. To minutter senere er det Nazik sin tur til å kjenne på nettmaskene etter litt kjemping inne i 16-meteren. Resten av omgangen har Toten-jentene kontroll på kampen, forsvarsrekken står som vanlig støtt som fjell. Jentene tør å spille ball og tar ikke noe for å spille tilbake på keeper for å starte spillet på nytt.

Etter pausen fortsetter jentene å spille like godt som i førte omgang. Denne gangen har laget med seg to hospitanter fra 2009 jentene. Julie T. F., som spilte sammen med jentene i Danmark i fjor og Kari Alette som hadde sin første kamp med J17. Sju minutter ut i 2. omgang er det Nazik som en nest sist på ballen før Thea setter sitt andre mål for kampen. Ti minutter før kampen avsluttes er det lagets debutant som har lyst til å kjenne på nettmaskene, Kari Alette kriger ballen i måte etter fint spill fra Emma. Debutanten fikk «blod på tann». Når det står igjen 4 minutter av kampen slår Alvilde en lang pasning opp og denne treffer Kari Alette perfekt og hun setter sitt andre mål for kvelden. Etter avspark blir det litt knuffing foran 16-meteren til Toten og Fagernes får et frispark, dette utnytter gjestene og får med seg ett mål hjem til Fagernes. 

Banens beste Toten spiller i årets første seriekamp ble Nazik som kjemper og spiller en god kamp. Toten jentene hadde mange skuddsjanser, men mange av skuddene gikk utenfor Fagernes sitt mål, så med noe mer presisjon på avslutningene kan dette bli en spennende sesong for jentene!Tar med tre poeng hjem fra Øyer

Onsdag 24. april satte en liten gjeng av jentene nesa nordover mot Øyer, for å spille mot Øyer/Tretten. Her skulle «gamle kunster» i 9er fotballen settes på prøve.

Fra å være et godt og trygt 9-lag, ser vi nå et mer kaotisk lag enn det vi avsluttet med i fjordårets sesong. Jentene stresser og klarer ikke få til noe særlig spill. 10 minutter ut i førsteomgang setter Øyer-Tretten ballen inn i Toten-målet. Jentene mobiliserer og minuttet etter serverer Thea ballen til Emma. Emma klinker til og jentene klarer å utligne kampen til 1-1. Jentene får ikke spillet til å flyte, men er nok det beste laget på banen selv med litt «klabb og babb»… Jentene fra Gudbrandsdalen kjemper godt og får mål nummer to 34 minutter ut i kampen. Fem minutter senere får Toten- jentene hjelp av en uheldig forsvarsspiller som setter ballen i eget mål slikt at stillingen blir 2-2 til pause.

Andre omgang starter noe bedre enn førsteomgang, men jentene blir stadig overrasket over at banen er mye kortere enn hva de er vant til og de møter forsvaret og keeper lenge før de har satt spillet i gang. Men jentene gir ikke opp! Seks minutter ut i andre omgang blir det frispark fra 20 meter, ballen har en perfekt bue, men Øyer-Trettens målvakt er akkurat lang nok og slår ballen ut bak målet til hjørnespark. Hedda og Mina vil det annerledes, Mina slår hjørnesparket inn foran mål og Hedda treffer ballen perfekt og setter den kontrollert inn i målet. Kampen ruller jevnt og trutt fram og tilbake og imponerer hverken spillere, trenere eller publikum. Med ti minutter igjen av kampen setter Thea venstre «slegga» på ballen fra 20 meter og ballen går inn bak Øyer-Tretten sin målvakt. Toten-jentene har en del målsjanser gjennom kampen, men ballen vil ikke inn mellom stengene. «Kikkertsiktet» må nok justeres til neste kamp på flere av våre spillere.

Banens beste spiller på Toten ble Andrine, som alltid står støtt og kjemper godt i forsvar. Kampen endte 4-2 til Toten-jentene. Som et lite hint til neste kamp fikk supportergjengen «STRYK» fra en god, humoristisk og rettferdig dommer. Han vil rapportere inn «alt for lite liv og røre» til forbundet… Så kanskje denne kampen kunne ha vært flere nivå bedre med litt trøkk fra heiagjengen? Jentene og heiagjengen har noen dager på seg til å mobilisere å heve nivået på både spill og heia rop! Neste kamp møter vi Lillehammer 2. Kampene spilles torsdag 2. mai på ØTIP kl 19:30. Møt opp og hjelp jentene med å høste tre nye poeng.


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Sosiale media

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Lagets kalender

Mest populær inlegg

Nyheter fra andre lag

Categories

Web (3)

Copyright © Jenter | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com