torsdag 3. oktober 2024

FK Toten J17 vant seriespillet nok en gang

FK Totens J17 har spilt sin siste kamp for sesongen. Høstsesongen har vært morsom med totalt sju kamper, av disse har jentene vunnet fem og spilt to uavgjort. De har altså ikke tapt en eneste kamp på denne siden av sommeren!

Høstsesongen startet bra på bortebane mot Harestua/Lunner/Gran, jentene tar grep om kampen og satte første mål 7 minutter ut i kampen. Motstanderen var et lag jentene ikke kjente fra før, og da er det alltid spennende å se hva utfallet blir. Jentene stod sterkt sammen, spilte til tider god fotball, og halte i land en sikker seier. Starten var lovende for høsten med seier 4-1.

Neste kamp ble spilt på hjemmebane mot Fagernes 2, et lag jentene har kriget med før. Spillet satt også i denne kampen, og jentene fortsatte målfesten. Vi måtte tåle to baklengs i denne kampen, men det gikk fint når jentene satte ballen hele fire ganger i Fagernes 2 sitt nett. Uka etter setter Toten nesa over Tonsåsen og skulle møte førstelaget til Fagernes. I steikende sol spilte jentene godt, men det gjorde Fagernes også. Vi klarte å stresse Valdresjentene bra, men ikke nok til seier. Det ble poengdeling, stillingen endte på 2-2 i denne kampen.

Mandag 9. september var det tid for lokaloppgjør mellom Gjøvik-Lyn og Toten. Det er alltid moro å spille mot lokale lag, da fylles tribunene opp og det heies godt fra begge lag. Dessverre for Gjøvik-jentene ble hjemmelaget for sterkt og FK Toten gikk av med seieren. Jentene våre hadde stengt mål og holdt «smultringen», samtidig som de fant nettmaskene tre ganger i motstanderens mål.

Onsdag 18. september kjører jentene over Vardalsåsen og svinger hardt til venstre mot Hov, for å møte Søndre Land… og hardt ble det! Vi kan starte med at målgården til Toten var hermetisert og lukket! Mens skuddfoten til jentene ikke var temt og de hamret inn mål etter mål. Stillingen endte til slutt 11-0 til Totenjentene.

Neste kamp reiste jentene nordover for å møte Øyer-Tretten sitt 9er lag. Det er et lag vi ikke er kjent for å spille så godt mot, og den trenden opprettholdt Toten-jentene. Prestasjonene var middelmådige, frustrasjonen høy kampen ble mer spennende enn den hadde behøvd å bli. Skuddene var upresise og ballen ville ikke inn bak Øyer-Trettens målvakt. Jentene klarte likevel å hale en knapp seier, slik at 3 poeng ble med i lomma på turen hjem.

Så kom «seriefinalen» mot Faaberg onsdag 2. oktober. Før kampen lå Totenjentene på toppen av tabellen, tett etterfulgt av Faaberg og Fagernes sitt førstelag. Spenningen var til å ta og føle på. Med tap i denne kampen ville førsteplassen mest sannsynlig ryke, i så fall ville skjebnen ligge i hendene til Fagernes og Fagernes 2 som har internoppgjør neste uke. Fagernes har vært giftige foran mål i høst og ville i så fall med seier i internoppgjøret slått jentene våre på målforskjell. Faaberg ville med seier mpt oss ha endt opp med like mange poeng, men der har Toten bedre målforskjell.

Vi møtte et godt Faaberg-lag, men heldigvis spiller jentene våre bedre fotball når de møter sterke lag. Jentene kjente nok på presset, stresset til tider litt mye, og frustrasjonen bredte seg da Faaberg satte kampens første mål sju minutter ut i første omgang. Etter et kvarter fikk Totenjentene et frispark i perfekt avstand fra mål, og dette ble satt direkte i nettet. Jentene fant roen og var det beste laget på banen og sjansene ble etter hvert mange. Til slutt klarte vi å få ballen inn bak Faabergs forsvarspillere og målvakt og tok ledelsen 2-1 rett før pause. Andreomgang startet og 10 minutter ut i omgangen fikk Faaberg, sett med Toten-øyne, en billig straffe som ble satt trygt i kassa. Fem minutter senere fikk Faaberg et hjørnespark som ble lagt perfekt foran mål og traff en umarkert spiller som plasserte ballen rett i Toten-målet. En kunne høre at både spillere og Totens supportere hevet stemmene minst med en oktav. Jentene kjempet og kriget som aldri før og publikum heiet. To minutter før kampslutt klarte endelig jentene å sette ballen i mål og stillingen ble 3-3. Jubelen kunne slippes løs, jentene hadde sikret seg den øverste plassen på tabellen!

Nå venter Otta Cup med fusal inne i hall i starten av november. Beskjeden er klar fra jentene: «Nå må vi starte innetreninga tidligere og trene oftere, slik at vi ikke «stinker» i starten av turneringa slik vi gjorde i fjor». Jentene er klare for å gi motstanderene kamp om seier på cup!

Stemningen er god, jentene gleder seg til en ny sesong i Toten-drakt, og til at nok et jentelag kommer inn i klubben. Fotballskoene skal ikke hvile, jentene skal trene utover vinteren, men en del er aktive også på håndball, så håndball prioriteres utenfor fotballsesongen.