torsdag 26. april 2018

Spillemessig opptur!

Torsdag ettermiddag gikk turen til Grua for å spille årets andre seriekamp. Motstander var Harestua/Grua - J14-2, 7'er. Vi var forberedt på en tøff kamp mot en motstander som er god på overganger. På grunn av stort trykk på Harestua sin bane ble kampen flyttet til Granlybanen på Grua. Flott bane, luftige garderober. 🙂

Vi tester ut friluftsgarderoben på Grua.

Før kampen så oppfordres jentene til å spille ballen og ikke stresse med å slå langt, spill gjerne rundt via keeper hvis det er trangt på den siden der vi er. I tillegg ønsker vi å få med forsvarsspillerne framover på banen slik at vi kan skape overtall framover på banen.

Vi tar avspark, og begynner kampen med å spille ballen mellom oss uten at Harestua får låne den. Så får Harestua et innkast på egen halvdel. En av deres toneangivende spillere får ballen på midten og sklir igjennom alt og alle og lager 1-0 etter 1:30. Nedtur.
Slik fortsetter første omgang. Vi spiller ballen godt mellom oss, får noen halvsjanser som vi ikke klarer å sette i mål. Harestua kommer raskt når overgangsmuligehtene er der, som forventet. Vi spiller bra, men tør ikke å dytte forsvaret høyt nok. Da får Harestua bruke mellomrommet til å vinkle overganene sine og skape noen farlige sjanser. 2-0 kommer etter et langskudd. 3-0 kommer etter et uheldig balltap når vi forsøker å spille oss ut fra en trengt situasjon bak på banen. Jentene skal ha ros for at de tør å prøve å spille seg ut, da godtar vi et balltap eller tre. Vi må jo prøve for å bli bedre, og vi har blitt mye flinkere i disse situasjonene. 4-0 kommer på en overgang etter en corner der vi har muligheten til å score, men får ikke satt ballen i mål. Harestua scorer når de kommer med 2 mot 1.
Så endelig, vi reduserer, etter flere gode sjanser. Mia setter inn 4-1.
Før pause rekker Harestua å kjøre to overganer til, slik at stillingen blir 6-1 til pause.

Pauseprat for en litt nedstemt gjeng.
I pausen roser vi trenerne det godet spillet, og jentene er enige i at passningsspillet er bra. Og de sier det er gøy når ballen triller og Harestua løper i mellom. Vi ber om at de fortsetter å spille, det vil komme muligheter utover i omgangen hvis de fortsetter på samme måte. Vi prater også om hvordan de kan forsøke å minske avstandene i eget lag slik at Harestua ikke får til de samme overgangene.

Andre omgang starter med Toten initiativ, vi spiller ballen rundt og Harestua spillerne løper i mellom. Det gir oss flere gode målsjanser. Etter 4 min i andre omgang kommer vårt andre mål, vi reduserer til 6-2. Henriette krangler inn ballen etter en corner. Så kommer våre målsjanser på løpende bånd, men vi klarer ikke å få ballen i mål.
Jentene klarer å stenge mellomrommet som vi ga fra oss i 1. omgang. Harestua klarer ikke å skape de samme overgangen som i første omgang. Vi vinner ofte igjen ballen høyt og spiller oss framover gang på gang. Harestua er ikke i nærheten av å få til det samme som i 1. omgang. Med fare for litt partiske øyne: Jeg tror at sjansestatistikken i 2. omgang var 20-3 til oss. Vi vinner 2. omgang 1-0 og spiller veldig bra hele omgangen, en flott opptur etter en liten nedtur før pause.

Nå skal vi bygge videre på det gode passningsspillet utover våren, så får vi se om vi lager flere mål neste gang.